Τυρόπιτα χωριάτικη Τυρόπιτα χωριάτικη

Τυρόπιτα χωριάτικη

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (63 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • γέμιση 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. αυγά, 4 περίπου
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το μανούρι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • γέμιση 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. αυγά, 4 περίπου
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το μανούρι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner