Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ, 12 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΩΝ 200 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.3 (45 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα

  • κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • ελαιόλαδο
  • 4 κρόκοι
  • κορν φλάουρ
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια

  • 12 κολοκύθια των 200 γρ.
  • γέμιση

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 400 γρ. νερό
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 10 γρ. μαϊντανός,  ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. άνηθο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για το τελείωμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον ζωμό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα από τους κρόκους. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

Για τα κολοκύθια

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ψίχα από το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για  10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βότανα και τον χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το τελείωμα

  • κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • ελαιόλαδο
  • 4 κρόκοι
  • κορν φλάουρ
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια

  • 12 κολοκύθια των 200 γρ.
  • γέμιση

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 400 γρ. νερό
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 10 γρ. μαϊντανός,  ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. άνηθο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. αλάτι

Για το τελείωμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον ζωμό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα από τους κρόκους. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

Για τα κολοκύθια

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ψίχα από το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για  10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βότανα και τον χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner