Παστίτσιο Παστίτσιο

Παστίτσιο

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 X 22 X 7 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (116 votes)

INGREDIENTS

Για το παστίτσιο

  • 1.200 γρ. σάλτσα κιμά
  • 700 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 80 γρ. κρόκους, περίπου 4 κρόκους
  • 800 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα 
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Στρώνουμε τα μακαρόνια από άκρη σε άκρη και τα ισιώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τους κρόκους στη σάλτσα μπεσαμέλ και με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε την  μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και με μια σπάτουλα τη στρώνουμε κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Για το παστίτσιο

  • 1.200 γρ. σάλτσα κιμά
  • 700 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 80 γρ. κρόκους, περίπου 4 κρόκους
  • 800 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα 
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Στρώνουμε τα μακαρόνια από άκρη σε άκρη και τα ισιώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τους κρόκους στη σάλτσα μπεσαμέλ και με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε την  μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και με μια σπάτουλα τη στρώνουμε κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner