Zεστή σοκολάτα με ρόφημα αμυγδάλου Zεστή σοκολάτα με ρόφημα αμυγδάλου

Zεστή σοκολάτα με ρόφημα αμυγδάλου

ΓΙΑ 900 ΓΡ. (3 ΚΟΥΠΕΣ) 20 minutes
FiveStar: 
Average: 3.8 (5 votes)

INGREDIENTS

  • 750 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 16 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 4 γρ. στιγμιαίος καφές

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρόφημα σοκολάτας

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μπούκοβο, το τζίντζερ, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

 

Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μεταφέρουμε το αρωματισμένο γάλα σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στη συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα. Σερβίρουμε.

 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.

  • 750 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 16 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 4 γρ. στιγμιαίος καφές

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρόφημα σοκολάτας

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μπούκοβο, το τζίντζερ, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

 

Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μεταφέρουμε το αρωματισμένο γάλα σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στη συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα. Σερβίρουμε.

 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner