Aφράτα Pancakes Aφράτα Pancakes

Aφράτα Pancakes

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ ΤΩΝ 60 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (44 votes)

INGREDIENTS

Για τα pancakes

  • 240 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μαγειρική σόδα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. αλάτι
  • 85 γρ. αυγό
  • 375 γρ. γάλα
  • 25 γρ.  βούτυρο, λιωμένο
  • βούτυρο για το τηγάνι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα pancakes

Για τη ζύμη των pancakes

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην έχουμε σβώλους.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Tip :

Μπορούμε να κάνουμε gingerbread pancake προσθέτοντας κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο σε σκόνη.

Για τα pancakes

  • 240 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μαγειρική σόδα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. αλάτι
  • 85 γρ. αυγό
  • 375 γρ. γάλα
  • 25 γρ.  βούτυρο, λιωμένο
  • βούτυρο για το τηγάνι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα pancakes

Για τη ζύμη των pancakes

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην έχουμε σβώλους.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Tip :

Μπορούμε να κάνουμε gingerbread pancake προσθέτοντας κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο σε σκόνη.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner