Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

ΓΙΑ 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 25 ΕΚ. 70 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (40 votes)

INGREDIENTS

  • 100 γρ. αυγό
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 180 γρ.  σκόνη αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
  • 120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα  ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο  χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

  • 100 γρ. αυγό
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 180 γρ.  σκόνη αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
  • 120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα  ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο  χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner