Τυρένια σάλτσα Τυρένια σάλτσα

Τυρένια σάλτσα

ΓΙΑ 600 ΓΡ. 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (15 votes)

INGREDIENTS

  • 230 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 40 γρ. τυρί γκούντα, χοντροτριμμένο
  • 8 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 γρ. κουρκουμάς
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 6 γρ. sriracha

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το γάλα , τη sriracha και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να πάρει μια βράση το μείγμα και να αποκτήσει υφή παχύρευστης σάλτσας.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ μπολ.

 

Tip:

*Διατηρείστε τη σάλτσα ζεστή για μεγαλύτερη απόλαυση.

*Σερβίρουμε πάνω σε τηγανιτές πατάτες ή πατατάκια.

  • 230 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 40 γρ. τυρί γκούντα, χοντροτριμμένο
  • 8 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 γρ. κουρκουμάς
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 6 γρ. sriracha

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το γάλα , τη sriracha και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να πάρει μια βράση το μείγμα και να αποκτήσει υφή παχύρευστης σάλτσας.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ μπολ.

 

Tip:

*Διατηρείστε τη σάλτσα ζεστή για μεγαλύτερη απόλαυση.

*Σερβίρουμε πάνω σε τηγανιτές πατάτες ή πατατάκια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner