Pulled pork sandwich Pulled pork sandwich

Pulled pork sandwich

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

 

 

Για την coleslaw

  • 100 γρ. λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο10 γρ.
  • πίκλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο20 γρ.
  • 10 γρ. ζωμό από τις πίκλες
  • 3 γρ. μαϊντανός καθαρισμένος, χοντροκομμένος
  • 3 γρ. κόλιανδρος καθαρισμένος, χοντροκομμένος
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και  αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές τους με το βούτυρο. Βάζουμε τα ψωμιά στο τηγάνι με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω και φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε τα ψωμιά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό, την bbq sauce και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες ίσης ποσότητας και τις τοποθετούμε πάνω σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι το μείγμα του χοιρινού με τις λαδόκολλες να ακουμπάνε στο τηγάνι και απλώνουμε πάνω τους από δύο φέτες τσένταρ. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να καραμελώσει το χοιρινό και να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Στις βάσεις από τα ψωμάκια τοποθετούμε με τη σειρά την coleslaw και τα δύο είδη πίκλας, Αφαιρούμε το μείγμα με το χοιρινό και το λιωμένο τσένταρ από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω στη coleslow. Τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια από τα ψωμάκια.

Για την coleslaw

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Tip:

 *Προετοιμάστε την coleslaw λίγη ώρα πριν τη σύνθεση του σάντουιτς έτσι ώστε να προλάβει να μαριναριστεί και να βγάλει περισσότερη γεύση.

Για το πιάτο

 

 

Για την coleslaw

  • 100 γρ. λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο10 γρ.
  • πίκλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο20 γρ.
  • 10 γρ. ζωμό από τις πίκλες
  • 3 γρ. μαϊντανός καθαρισμένος, χοντροκομμένος
  • 3 γρ. κόλιανδρος καθαρισμένος, χοντροκομμένος
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και  αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές τους με το βούτυρο. Βάζουμε τα ψωμιά στο τηγάνι με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω και φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Αποσύρουμε τα ψωμιά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό, την bbq sauce και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες ίσης ποσότητας και τις τοποθετούμε πάνω σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι το μείγμα του χοιρινού με τις λαδόκολλες να ακουμπάνε στο τηγάνι και απλώνουμε πάνω τους από δύο φέτες τσένταρ. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να καραμελώσει το χοιρινό και να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Στις βάσεις από τα ψωμάκια τοποθετούμε με τη σειρά την coleslaw και τα δύο είδη πίκλας, Αφαιρούμε το μείγμα με το χοιρινό και το λιωμένο τσένταρ από το τηγάνι και τοποθετούμε πάνω στη coleslow. Τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και καλύπτουμε με τα καπάκια από τα ψωμάκια.

Για την coleslaw

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Tip:

 *Προετοιμάστε την coleslaw λίγη ώρα πριν τη σύνθεση του σάντουιτς έτσι ώστε να προλάβει να μαριναριστεί και να βγάλει περισσότερη γεύση.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner