Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο» Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (16 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner