Ανάποδη μηλόπιτα Ανάποδη μηλόπιτα

Ανάποδη μηλόπιτα

ΓΙΑ 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 24 ΕΚ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το κέικ

  • 110 γρ. αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. πάστα βανίλιας
  • 90 γρ. φρέσκο γάλα
  • 90 γρ. γιαούρτι 5%
  • 90 γρ. βούτυρο αγελάδοςλιωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. κανέλα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 300 γρ. μήλα κόκκινα, καθαρισμένα, σε φέτες 0,5 εκ.
  • 280 γρ. μείγμα βουτύρου

Για το μείγμα του βουτύρου

  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. κανέλα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κέικ

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την πάστα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πλήρως.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε απευθείας μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του βουτύρου σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, στρώνουμε τα μήλα από πάνω σε μονή στρώση και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε όλη τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και το αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.


 

Για το μείγμα του βουτύρου

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει πλήρως το βούτυρο . Αποσύρουμε το μπολ από το μπέν μαρί, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να είναι ομοιογενές, για περίπου 45 λεπτά.

Για το κέικ

  • 110 γρ. αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. πάστα βανίλιας
  • 90 γρ. φρέσκο γάλα
  • 90 γρ. γιαούρτι 5%
  • 90 γρ. βούτυρο αγελάδοςλιωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. κανέλα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 300 γρ. μήλα κόκκινα, καθαρισμένα, σε φέτες 0,5 εκ.
  • 280 γρ. μείγμα βουτύρου

Για το μείγμα του βουτύρου

  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. κανέλα

VIDEO DIRECTIONS

Για το κέικ

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την πάστα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πλήρως.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε απευθείας μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του βουτύρου σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, στρώνουμε τα μήλα από πάνω σε μονή στρώση και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε όλη τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και το αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.


 

Για το μείγμα του βουτύρου

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει πλήρως το βούτυρο . Αποσύρουμε το μπολ από το μπέν μαρί, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να είναι ομοιογενές, για περίπου 45 λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner