Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε

Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ 28 ΕΚ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (5 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτσα μανιτάρι

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 50 γρ.  σάλτσα μασκαρπόνε
  • 65 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μασκαρπόνε
  • 1,5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για την πίτσα μανιτάρι

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια αλευριού, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης προς τις άκρες  αφήνοντας περιμετρικά ένα στεφάνι 1-2 εκ. και την ακουμπάμε σε φτυάρι πίτσας ή επίπεδη λαμαρίνα που έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη σάλτσα μασκαρπόνε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια χωρίς να λερώσουμε το στεφάνι που έχουμε δημιουργήσει.

Προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πλάκα πίτσας, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 280°C (ή στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ο φούρνος μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το στεφάνι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 6-7 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την αφήνουμε σε ένα σχαράκι για περίπου 2 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Για την πίτσα μανιτάρι

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 50 γρ.  σάλτσα μασκαρπόνε
  • 65 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μασκαρπόνε
  • 1,5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την πίτσα μανιτάρι

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια αλευριού, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης προς τις άκρες  αφήνοντας περιμετρικά ένα στεφάνι 1-2 εκ. και την ακουμπάμε σε φτυάρι πίτσας ή επίπεδη λαμαρίνα που έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη σάλτσα μασκαρπόνε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια χωρίς να λερώσουμε το στεφάνι που έχουμε δημιουργήσει.

Προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πλάκα πίτσας, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 280°C (ή στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ο φούρνος μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το στεφάνι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 6-7 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την αφήνουμε σε ένα σχαράκι για περίπου 2 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner