Μους λευκής σοκολάτας Μους λευκής σοκολάτας

Μους λευκής σοκολάτας

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (57 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους λευκή σοκολάτα

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκους αυγών

DIRECTIONS

Για τη μους λευκή σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε στους 120⁰C.

Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους λευκή σοκολάτα

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκους αυγών

Για τη μους λευκή σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε στους 120⁰C.

Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner