Για τη μους λευκή σοκολάτα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε στους 120⁰C.
Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί.
Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σχόλια