Πένες με λαχανικά «primavera» Πένες με λαχανικά «primavera»

Πένες με λαχανικά «primavera»

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (92 votes)

INGREDIENTS

Για τις πένες με λαχανικά

  • 500 γρ. πένες  
  • 80 γρ. ελαιόλαδο  
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε μικρό καρέ 
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα ζουλιέν 
  • 80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε μικρό καρέ 
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν 
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 700 γρ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 80 γρ. φασολάκια βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 120 γρ. τυρί κρέμα 
  • 80 γρ. βούτυρο 
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος) 
  • αλάτι 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πένες με λαχανικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε τα καρότα και, μετά από 2-3 λεπτά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. Αλατίζουμε πάλι, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα.

Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά και σίγουρα όχι πολύ ρευστά, θα είναι σχετικώς «δεμένα».  

Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τώρα θα πρέπει οι πένες να έχουν χυλώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το φρέσκο κρεμμύδι. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. 
 
* Αν κρίνουμε ότι η σάλτσα έχει πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά. 

Για τις πένες με λαχανικά

  • 500 γρ. πένες  
  • 80 γρ. ελαιόλαδο  
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε μικρό καρέ 
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα ζουλιέν 
  • 80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε μικρό καρέ 
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν 
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 700 γρ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 80 γρ. φασολάκια βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 120 γρ. τυρί κρέμα 
  • 80 γρ. βούτυρο 
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος) 
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πένες με λαχανικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε τα καρότα και, μετά από 2-3 λεπτά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. Αλατίζουμε πάλι, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα.

Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά και σίγουρα όχι πολύ ρευστά, θα είναι σχετικώς «δεμένα».  

Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τώρα θα πρέπει οι πένες να έχουν χυλώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το φρέσκο κρεμμύδι. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. 
 
* Αν κρίνουμε ότι η σάλτσα έχει πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner