Cookies με αμύγδαλο και μαύρη ζάχαρη

Cookies με αμύγδαλο και μαύρη ζάχαρη

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΖΥΜΗΣ Η 40 COOKIES ΤΩΝ 25 ΓΡ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (36 votes)

INGREDIENTS

Για τα cookies με αμύγδαλο

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 330 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 370 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 8 γρ. σόδα μαγειρική
  • 2 γρ. αλάτι
  • 90 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

DIRECTIONS

Για τα cookies με αμύγδαλο

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, μόλις ομογενοποιηθεί και πάλι η ζύμη, τη βγάζουμε σε ένα μπολ. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης. Κόβουμε με ένα κουτάλι μπαλάκια ζύμης των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους απόσταση 5 εκ. από κάθε πλευρά, για να μην κολλήσουν, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για τα cookies με αμύγδαλο

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 330 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 370 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 8 γρ. σόδα μαγειρική
  • 2 γρ. αλάτι
  • 90 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Για τα cookies με αμύγδαλο

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, μόλις ομογενοποιηθεί και πάλι η ζύμη, τη βγάζουμε σε ένα μπολ. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης. Κόβουμε με ένα κουτάλι μπαλάκια ζύμης των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους απόσταση 5 εκ. από κάθε πλευρά, για να μην κολλήσουν, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner