Κρέπες με μαύρα φασόλια

Κρέπες με μαύρα φασόλια

ΓΙΑ 10 ΚΡΕΠΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (8 votes)

INGREDIENTS

Για τις κρέπες

  • ζύμη για 10 μεγάλες κρέπες

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιο ή άλλες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και με τυρί και διπλώνουμε την κρέπα στα τέσσερα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τις κρέπες

  • ζύμη για 10 μεγάλες κρέπες

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιο ή άλλες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και με τυρί και διπλώνουμε την κρέπα στα τέσσερα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner