Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι

Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (36 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά
  • 10 γρ. ρίγανη, φρέσκια
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές, τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

 

Tip: Η διαδικασία για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού θέλει τον χρόνο της για να γίνει σωστά, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να έχετε καραμελώσει τα κρεμμύδια από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά
  • 10 γρ. ρίγανη, φρέσκια
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές, τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

 

Tip: Η διαδικασία για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού θέλει τον χρόνο της για να γίνει σωστά, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να έχετε καραμελώσει τα κρεμμύδια από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner