Γιορτινή σαλάτα με ρόδι & πράσινο μήλο Γιορτινή σαλάτα με ρόδι & πράσινο μήλο

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι & πράσινο μήλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (88 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
  • 15 γρ. τραγανό προσούτο
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

  • 5 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 200 γρ. χυμός ρόδι
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξίδι, προαιρετικά

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια και το ρόδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τον χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, τον συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
  • 15 γρ. τραγανό προσούτο
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

  • 5 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 200 γρ. χυμός ρόδι
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξίδι, προαιρετικά

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια και το ρόδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τον χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, τον συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner