Κρέμα ανγκλέζ

Κρέμα ανγκλέζ

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (38 votes)

INGREDIENTS

Για την κρέμα ανγκλέζ

  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια φυσική, το κλωνάρι και τους σπόρους

DIRECTIONS

Για την κρέμα ανγκλέζ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε την κρέμα αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα ανγκλέζ

  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια φυσική, το κλωνάρι και τους σπόρους

Για την κρέμα ανγκλέζ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε την κρέμα αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner