Για την κρέμα ανγκλέζ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.
Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε την κρέμα αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια