VIDEO DIRECTIONS
Για τη σάλτσα ολλανδέζα
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους κρόκους, το λεμόνι και το ζεστό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να καεί και ξεκινάμε να το προσθέτουμε με χαμηλή ροή στο μείγμα των αυγών. Αν δούμε ότι το μείγμα μας πήζει πολύ και δεν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε. Μόλις έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο, προσθέτουμε πιπέρι τριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
*Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό.
*Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε την σάλτσα σε ένα μπωλ πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.
Για τα αυγά ποσέ σε φόρμα σιλικόνης
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία φόρμα σιλικόνης με στρογγυλές θήκες των 7 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις θήκες, ραγίζουμε απαλά τα αυγά και τα ανοίγουμε προσεκτικά στο εσωτερικό τους και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και προσέχουμε η στάθμη του να είναι 2 εκ. κάτω από το τελείωμα τις φόρμας. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 10’ ή μέχρι τα αυγά να έχουν βράσει και ο κρόκος να είναι υγρός. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και προσεκτικά αφαιρούμε τη σιλικόνη. Αφήνουμε 2’ λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα αυγά και σερβίρουμε.
Αυγά μπένεντικτ με ντιπ αβοκάντο και καπνιστό σολομό
Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια
Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα και βασιλικό
Σχόλια