Σούπα με παντζάρι, φινόκιο και τζίντζερ Σούπα με παντζάρι, φινόκιο και τζίντζερ

Σούπα με παντζάρι, φινόκιο και τζίντζερ

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (43 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 800 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 450 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2.500 γρ. ζωμό λαχανικών  
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, χωρίς λιπαρά
  • φύλλα μάραθου
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, το λάχανο, το φινόκιο, τον μάραθο, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε τη σούπα σε σήτα με μεγάλες οπές. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένας αφράτος και λείος πολτός. Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας. Αλατοπιπερώνουμε και κρυώνουμε τη σούπα. Σερβίρουμε την σούπα κρύα ή ζεστή σε παγωμένο μπολ ή κούπα, γαρνίρουμε με γιαούρτι και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με καπνιστό χέλι ή άλλο καπνιστό ψάρι.

Για τη σούπα

  • 800 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 450 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2.500 γρ. ζωμό λαχανικών  
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, χωρίς λιπαρά
  • φύλλα μάραθου
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, το λάχανο, το φινόκιο, τον μάραθο, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε τη σούπα σε σήτα με μεγάλες οπές. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένας αφράτος και λείος πολτός. Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας. Αλατοπιπερώνουμε και κρυώνουμε τη σούπα. Σερβίρουμε την σούπα κρύα ή ζεστή σε παγωμένο μπολ ή κούπα, γαρνίρουμε με γιαούρτι και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με καπνιστό χέλι ή άλλο καπνιστό ψάρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner