Κινέζικη καυτερή σούπα Κινέζικη καυτερή σούπα

Κινέζικη καυτερή σούπα

6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (87 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
  • 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
  • 15 γρ. καυτερά πιπεράκια, ψιλοκομμένα
  • 2,5 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. σόγια σος
  • 180 γρ. ξίδι λευκό 
  • 8 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. σησαμέλαιο

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λάχανο και τα καυτερά πιπεράκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος και το λευκό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή αλλά να μη βράζει. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τη σούπα

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
  • 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
  • 15 γρ. καυτερά πιπεράκια, ψιλοκομμένα
  • 2,5 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. σόγια σος
  • 180 γρ. ξίδι λευκό 
  • 8 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. σησαμέλαιο

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λάχανο και τα καυτερά πιπεράκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος και το λευκό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή αλλά να μη βράζει. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner