Κονσομέ καρότο με γαρίδες και λέμονγκρας

Κονσομέ καρότο με γαρίδες και λέμονγκρας

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (10 votes)

INGREDIENTS

Για το κονσομέ καρότο

  • 2 κιλά χυμό καρότο, φρέσκο
  • 5 ασπράδια μεγάλων αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 450 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 60 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 240 γρ. νουντλς, μαγειρεμένα
  • 150 γρ. καρότα, ζουλιέν
  • 18 τεμ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. δυόσμο, κομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό
  • 10 γρ. σουσάμι μαύρο

DIRECTIONS

Για το κονσομέ καρότο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το κονσομέ καρότο, εκτός από το αλάτι, και αναμειγνύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα στην επιφάνεια.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το βράσιμο του ζωμού το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.

Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό πάνω στη μάζα της επιφάνειας. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει διαυγής ο ζωμός, για 20 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε το κονσομέ σε ένα τουλπάνι. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σούπα ζεστή.

Για το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε 200 γρ. κονσομέ σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Προσθέτουμε τις γαρίδες καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα στη ζεστή σούπα.

Για το κονσομέ καρότο

  • 2 κιλά χυμό καρότο, φρέσκο
  • 5 ασπράδια μεγάλων αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 450 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 60 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 240 γρ. νουντλς, μαγειρεμένα
  • 150 γρ. καρότα, ζουλιέν
  • 18 τεμ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. δυόσμο, κομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό
  • 10 γρ. σουσάμι μαύρο

Για το κονσομέ καρότο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το κονσομέ καρότο, εκτός από το αλάτι, και αναμειγνύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα στην επιφάνεια.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το βράσιμο του ζωμού το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.

Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό πάνω στη μάζα της επιφάνειας. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει διαυγής ο ζωμός, για 20 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε το κονσομέ σε ένα τουλπάνι. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σούπα ζεστή.

Για το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε 200 γρ. κονσομέ σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Προσθέτουμε τις γαρίδες καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα στη ζεστή σούπα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner