Για το κονσομέ καρότο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το κονσομέ καρότο, εκτός από το αλάτι, και αναμειγνύουμε καλά.
Σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα στην επιφάνεια.
Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το βράσιμο του ζωμού το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.
Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό πάνω στη μάζα της επιφάνειας. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει διαυγής ο ζωμός, για 20 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε το κονσομέ σε ένα τουλπάνι. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σούπα ζεστή.
Για το σερβίρισμα
Αλατίζουμε τις γαρίδες.
Βάζουμε 200 γρ. κονσομέ σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι μαγειρευτούν οι γαρίδες.
Προσθέτουμε τις γαρίδες καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα στη ζεστή σούπα.
Σχόλια