VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τρίβουμε από πάνω φρέσκο τριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμύδι, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
Για τη μαγειρίτσα μανιτάρι
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το ζωμό κοτόπουλου και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού και αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να βγάλουν τα μανιτάρια όλο το άρωμά τους μέσα στο ζωμό.
Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και σοτάρουμε τα λευκά μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το πράσο, το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Σουρώνουμε τον αρωματισμένο ζωμό κοτόπουλου μέσα στη κατσαρόλα με τα σοταρισμένα μανιτάρια, το πράσο και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Ψιλοκόβουμε τα ενυδατωμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη σούπα. Μόλις η σούπα έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σταμναγκάθι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και το προσθέσουμε στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους και το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί της σούπας και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τους κρόκους χτυπώντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα από το αυγό και το γιαούρτι με το ζωμό πισω στη σούπα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρώνια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται.
TIP:
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με το αυγολέμονο, προσέχουμε να μη φέρουμε τη κατσαρόλα σε βρασμό γιατί υπάρχει περίπτωση να κόψει. Εάν κρυώσει, μπορούμε να τη ζεστάνουμε χωρίς να έρθει σε βρασμό και να σερβίρουμε.
Σχόλια