VIDEO DIRECTIONS
Για τη σούπα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαύρο πιπέρι .
Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι , βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Tip
Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με τη κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ στο κέντρο από το γιορτινό σας τραπέζι και να βάλετε γύρω γύρω σε ένα δίσκο όλα τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας έτσι την επιλογή στους καλεσμένους σας, να διαλέξουν όποιον συνδυασμό θέλουν για να εμπλουτίσουν τη σούπα τους.
Σχόλια