Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού

Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού

FiveStar: 
Average: 4.8 (32 votes)

INGREDIENTS

Για την σαλάτα

  • 250γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 250γρ. κουνουπίδι βρασμένο
  • 30γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 15γρ. φουντούκι τρίμμα
  • 10γρ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες για λίγο σε νερό
  • 5γρ. προσούτο τραγανό
  • 60γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 60γρ. σάλτσα γιαούρτι κρέμα
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το τρίμμα φουντουκιού

  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο
  • 30 γρ. κρουτόν
  • 3 γρ. σκόρδο τραγανό

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 2 λεπτά το πολύ, ώστε να είναι τραγανό. Αποσύρουμε σε νερό με πάγο και μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε τα δύο λαχανικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το τρίμμα φουντουκιού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά.

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σαλάτα

  • 250γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 250γρ. κουνουπίδι βρασμένο
  • 30γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 15γρ. φουντούκι τρίμμα
  • 10γρ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες για λίγο σε νερό
  • 5γρ. προσούτο τραγανό
  • 60γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 60γρ. σάλτσα γιαούρτι κρέμα
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το τρίμμα φουντουκιού

  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο
  • 30 γρ. κρουτόν
  • 3 γρ. σκόρδο τραγανό

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 2 λεπτά το πολύ, ώστε να είναι τραγανό. Αποσύρουμε σε νερό με πάγο και μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε τα δύο λαχανικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το τρίμμα φουντουκιού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά.

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner