Μπούτι κουνέλι μαγειρευτό με μανιτάρια Μπούτι κουνέλι μαγειρευτό με μανιτάρια

Μπούτι κουνέλι μαγειρευτό με μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το κουνέλι

  • 600 γρ. κουνέλι, τα πίσω πόδια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια (χωρίς σπόρους και φλούδα), ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το κουνέλι

Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε το κουνέλι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και πάρει ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Τοποθετούμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι, 1½ με 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό μαγειρέματος του κουνελιού σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε ώστε να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά την προτίμησή μας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα βότανα και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα καλύπτοντας με τη σάλτσα.

Για τα μανιτάρια

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και έπειτα τα μανιτάρια σε μία στρώση, ώστε να μη στουμπώσουν το τηγάνι. (Το λάδι θα πρέπει να έρχεται στο 1/3 του ύψους των μανιταριών.)

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά και αλατίζουμε. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα σουρώνουμε, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε εφόσον μας περίσσεψαν μανιτάρια.

Για το κουνέλι

  • 600 γρ. κουνέλι, τα πίσω πόδια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια (χωρίς σπόρους και φλούδα), ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για το κουνέλι

Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε το κουνέλι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και πάρει ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Τοποθετούμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι, 1½ με 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό μαγειρέματος του κουνελιού σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε ώστε να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά την προτίμησή μας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα βότανα και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα καλύπτοντας με τη σάλτσα.

Για τα μανιτάρια

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και έπειτα τα μανιτάρια σε μία στρώση, ώστε να μη στουμπώσουν το τηγάνι. (Το λάδι θα πρέπει να έρχεται στο 1/3 του ύψους των μανιταριών.)

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά και αλατίζουμε. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα σουρώνουμε, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. Επαναλαμβάνουμε εφόσον μας περίσσεψαν μανιτάρια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner