Σάντουιτς τονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια Σάντουιτς τονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια

Σάντουιτς τονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια

ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (20 votes)

INGREDIENTS

Για την τονοσαλάτα

  • 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το σάντουιτς

  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • Τονοσαλάτα
  • Ψωμί για σάντουιτς, της αρεσκείας μας

DIRECTIONS

Για την τονοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.

Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σάντουιτς

Τοποθετούμε την τονοσαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού που μας αρέσει.

Για την τονοσαλάτα

  • 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το σάντουιτς

  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • Τονοσαλάτα
  • Ψωμί για σάντουιτς, της αρεσκείας μας

Για την τονοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.

Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σάντουιτς

Τοποθετούμε την τονοσαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού που μας αρέσει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner