Παγωτό φράουλα Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (25 votes)

INGREDIENTS

  • 360 γρ. γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. κρόκους αυγών
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. πουρέ φράουλα

DIRECTIONS

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε τον πουρέ της φράουλας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

  • 360 γρ. γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. κρόκους αυγών
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. πουρέ φράουλα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε τον πουρέ της φράουλας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner