Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε τον πουρέ της φράουλας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σχόλια