Για τη μούς σοκολάτας γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα μέχρι πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε από ψιλή σήτα και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και αναμιγνύουμε τη σαντιγί λίγη λίγη με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Τοποθετούμε το μίγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ώστε να σφίξει λίγο και να μπορεί να στέκεται. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει λίγο. Αποσύρουμε και τοποθετούμε ένα ένα τα στικς μέσα στην κάθε θήκη με τη μους. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά η μους. Αποσύρουμε από τη φόρμα και διατηρούμε σκεπασμένα στην κατάψυξη μέχρι την ώρα της επικάλυψης.
Για τη σάλτσα καραμέλας butterscotch
Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα cheerios. Βουτάμε ένα ένα τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα, προσέχοντας να πιάσουμε και αρκετά δημητριακά. Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα. Πριν από το σερβίρισμα θα πρέπει να αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.
Σχόλια