Κρέμα καραμελέ Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ

ΓΙΑ 8-10 ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (60 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την καραμέλα

  • 250 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 600 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 τμχ. βανίλια φυσική
  • 240 γρ. αυγά
  • 80 γρ. κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την καραμέλα

Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης σε προθερμασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση προτού προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η ζάχαρη έντονο σκούρο χρώμα καραμέλας. Μοιράζουμε προσεκτικά την καραμέλα στα ράμεκιν.

Για την κρέμα

Ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια με ένα μαχαίρι, με την άκρη του ξύνουμε τους αρωματικούς σπόρους και τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια της βανίλιας από το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά στα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, ώστε να μην μαγειρευτούν. Σουρώνουμε και μοιράζουμε την κρέμα στα ράμεκιν, πάνω από το σιρόπι της καραμέλας. Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί, το γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση των σκευών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να πήξει η κρέμα ή να φτάσει στους 70 βαθμούς στο εσωτερικό. Αποσύρουμε τα ράμεκιν από το ταψί, σκουπίζουμε τα νερά και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα. Για να σερβίρουμε, περνάμε προσεκτικά ένα μαχαίρι περιμετρικά από τα τοιχώματα του σκεύους ώστε να ξεκολλήσει η κρέμα και τη γυρίζουμε σε ένα πιάτο.

TIP: Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε την κρέμα από τη φόρμα, ζεστάνετε το κάτω μέρος της φόρμας είτε σε ζεστό νερό είτε με φλόγιστρο.  

Για την καραμέλα

  • 250 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 600 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 τμχ. βανίλια φυσική
  • 240 γρ. αυγά
  • 80 γρ. κρόκους αυγών

VIDEO DIRECTIONS

Για την καραμέλα

Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης σε προθερμασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση προτού προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η ζάχαρη έντονο σκούρο χρώμα καραμέλας. Μοιράζουμε προσεκτικά την καραμέλα στα ράμεκιν.

Για την κρέμα

Ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια με ένα μαχαίρι, με την άκρη του ξύνουμε τους αρωματικούς σπόρους και τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια της βανίλιας από το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά στα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, ώστε να μην μαγειρευτούν. Σουρώνουμε και μοιράζουμε την κρέμα στα ράμεκιν, πάνω από το σιρόπι της καραμέλας. Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί, το γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση των σκευών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να πήξει η κρέμα ή να φτάσει στους 70 βαθμούς στο εσωτερικό. Αποσύρουμε τα ράμεκιν από το ταψί, σκουπίζουμε τα νερά και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα. Για να σερβίρουμε, περνάμε προσεκτικά ένα μαχαίρι περιμετρικά από τα τοιχώματα του σκεύους ώστε να ξεκολλήσει η κρέμα και τη γυρίζουμε σε ένα πιάτο.

TIP: Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε την κρέμα από τη φόρμα, ζεστάνετε το κάτω μέρος της φόρμας είτε σε ζεστό νερό είτε με φλόγιστρο.  

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner