Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι
Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε τον χυμό ανανά σε βρασμό. Τον διατηρούμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σταδιακά σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά, τη βανίλια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και πήζουμε τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη προσθέτουμε το ρούμι και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.
Σχόλια