Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, τη βανίλια, τη ζάχαρη και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις, μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 70 με 74οC. Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει η μαρέγκα την επιθυμητή υφή και πυκνότητα.
Μαρέγκα Ελβετική
ΓΙΑ 300 ΓΡ. ΜΑΡΕΓΚΑ
15 λεπτά
FiveStar:
ΥΛΙΚΑ
- 115 γρ. ασπράδια αυγών
- 3 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γρ. ζάχαρη
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, τη βανίλια, τη ζάχαρη και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις, μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 70 με 74οC. Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει η μαρέγκα την επιθυμητή υφή και πυκνότητα.
Σχόλια