Για την κρεμ μπρουλέ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα.
Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε 70 γρ. από τη ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να παίρνει έντονο χρώμα και να γίνεται καραμέλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το μαγείρεμα του αυγού. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μείγμα σε σήτα και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη.
Τοποθετούμε τα σκεύη σ' ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.
Ψήνουμε στους 150 C για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 70 C) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.
Σχόλια