Για τη γέμιση
Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και τη στραγγισμένη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα με τη βάση του μπισκότου και κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.
Αφαιρούμε το θυμάρι και τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ. Κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Για το σιρόπι
Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σχόλια