Cheesecake με βερίκοκο

Cheesecake με βερίκοκο

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 20 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 5 κρόκους αυγών
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 420 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 570 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό
  • 150 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 600 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. σιρόπι
  • 3 γρ. βανίλια φυσική, κομμένη στη μέση
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και τη στραγγισμένη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα με τη βάση του μπισκότου και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.

Αφαιρούμε το θυμάρι και τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ. Κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Για τη γέμιση

  • 5 κρόκους αυγών
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 420 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 570 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό
  • 150 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 600 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. σιρόπι
  • 3 γρ. βανίλια φυσική, κομμένη στη μέση
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και τη στραγγισμένη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα με τη βάση του μπισκότου και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.

Αφαιρούμε το θυμάρι και τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ. Κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner