Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο

Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11Χ32 ΕΚ. 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το κέικ

  • 60 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 280 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. γλυκό καλαμπόκι 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 6 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

DIRECTIONS

Για το κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ καλαμποκιού σε μερίδες στην κατάψυξη έως και για έναν μήνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση αντί για ψωμί για γέμιση σε πουλερικά.

Για το κέικ

  • 60 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 280 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. γλυκό καλαμπόκι 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 6 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ καλαμποκιού σε μερίδες στην κατάψυξη έως και για έναν μήνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση αντί για ψωμί για γέμιση σε πουλερικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner