Ρύζι με καλαμπόκι και πιπεριές Ρύζι με καλαμπόκι και πιπεριές

Ρύζι με καλαμπόκι και πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (46 votes)

INGREDIENTS

Για το ρύζι

  • 500 γρ. ρύζι πιλάφι, ζεστό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το ρύζι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, για 1-2 λεπτά περίπου.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.

Σοτάρουμε μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανές.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το ρύζι  με το μίγμα των λαχανικών.

Αλατίζουμε και διατηρούμε ζεστό για το σερβίρισμα.

Για το ρύζι

  • 500 γρ. ρύζι πιλάφι, ζεστό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • αλάτι

Για το ρύζι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, για 1-2 λεπτά περίπου.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.

Σοτάρουμε μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανές.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το ρύζι  με το μίγμα των λαχανικών.

Αλατίζουμε και διατηρούμε ζεστό για το σερβίρισμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner