Σούπα από καρότο, τζίντζερ και πορτοκάλι

Σούπα από καρότο, τζίντζερ και πορτοκάλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (124 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα από καρότο

  • 90 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 450 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ.σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα καρότα γλασέ

  • 400 γρ. καρότα, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κύμινο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα του πιάτου

  • σούπα καρότου
  • καρότα γλασέ
  • 100 γρ. τσιπς καρότου
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε μικρά κομμάτια
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σούπα από καρότο

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε και τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά 1/3. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Για τα καρότα γλασέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα  καρότα μαζί με το μέλι και το βούτυρο. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν.

Για το σερβίρισμα του πιάτου

Σερβίρουμε τη σούπα με τα καρότα γλασέ, τα τσιπς καρότου, τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και το κατσικίσιο τυρί.

Για τη σούπα από καρότο

  • 90 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 450 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ.σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα καρότα γλασέ

  • 400 γρ. καρότα, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. κύμινο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα του πιάτου

  • σούπα καρότου
  • καρότα γλασέ
  • 100 γρ. τσιπς καρότου
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε μικρά κομμάτια
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σούπα από καρότο

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε και τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά 1/3. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Για τα καρότα γλασέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα  καρότα μαζί με το μέλι και το βούτυρο. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν.

Για το σερβίρισμα του πιάτου

Σερβίρουμε τη σούπα με τα καρότα γλασέ, τα τσιπς καρότου, τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και το κατσικίσιο τυρί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner