Για τη σούπα από καρότο
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε και τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά 1/3. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.
Για τα καρότα γλασέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα καρότα μαζί με το μέλι και το βούτυρο. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν.
Για το σερβίρισμα του πιάτου
Σερβίρουμε τη σούπα με τα καρότα γλασέ, τα τσιπς καρότου, τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και το κατσικίσιο τυρί.
Σχόλια