Καλαμάρι πανέ με σάλτσα ρομέσκο

Καλαμάρι πανέ με σάλτσα ρομέσκο

4 μερίδες
FiveStar: 
Average: 4 (8 votes)

INGREDIENTS

Για το καλαμάρι πανέ

  • 190 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 115 γρ. πάνκο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

  • 60  γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ψωμί
  • 60 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 250 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 5 γρ. ξύδι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε  το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το πάνκο .
Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα.  Αποσύρουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο  και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα,  μαγειρεύοντάς την  σε έντονη φωτιά ώστε να χάσει τα υγρά της και να ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο , τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί,  μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.

Για το καλαμάρι πανέ

  • 190 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 115 γρ. πάνκο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

  • 60  γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ψωμί
  • 60 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 250 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 5 γρ. ξύδι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε  το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το πάνκο .
Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα.  Αποσύρουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο  και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα,  μαγειρεύοντάς την  σε έντονη φωτιά ώστε να χάσει τα υγρά της και να ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο , τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί,  μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner