Φρουτοσαλάτα με αρωματικό σιρόπι

Φρουτοσαλάτα με αρωματικό σιρόπι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (19 votes)

INGREDIENTS

Για τη φρουτοσαλάτα

  • 300 γρ. ανανάς, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. μάγκο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • 100 γρ. αχλάδι, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. αγγούρι, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. φιστίκια κάσιους, καβουρδισμένα
  • δυόσμος, φρέσκος, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

  • 20 γρ. χυμός λάιμ   
  • 10 γρ. ξύσμα λάιμ   
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φρουτοσαλάτα

Κόβουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Μαρινάρουμε με το κρύο σιρόπι για 1-2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε μαζί με τα φιστίκια και φρέσκο δυόσμο.

 

* Στο βίντεο, επίσης, περιλαμβάνεται αχλάδι στα φρούτα, παρ' όλο που δεν φαίνεται.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για τη φρουτοσαλάτα

  • 300 γρ. ανανάς, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. μάγκο, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • 100 γρ. αχλάδι, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. αγγούρι, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. φιστίκια κάσιους, καβουρδισμένα
  • δυόσμος, φρέσκος, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

  • 20 γρ. χυμός λάιμ   
  • 10 γρ. ξύσμα λάιμ   
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φρουτοσαλάτα

Κόβουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Μαρινάρουμε με το κρύο σιρόπι για 1-2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε μαζί με τα φιστίκια και φρέσκο δυόσμο.

 

* Στο βίντεο, επίσης, περιλαμβάνεται αχλάδι στα φρούτα, παρ' όλο που δεν φαίνεται.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner