Αρνί γιουβέτσι Αρνί γιουβέτσι

Αρνί γιουβέτσι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (37 votes)

INGREDIENTS

Για το αρνί γιουβέτσι

  • 400 γρ. κριθαράκι, άβραστο
  • 700 γρ. αρνί
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. πράσο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα πελτές
  • 80 γρ. κόκκινο κρασί
  • 280 γρ. ντομάτες, σε χοντρά καρέ
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 1 γρ. μπαχάρι

DIRECTIONS

Για το αρνί γιουβέτσι

Αλατίζουμε το αρνί και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει πολύ έντονο χρώμα (αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, ίσως χρειαστεί να τη χαμηλώσουμε). Αποσύρουμε το αρνί σε ένα σκεύος.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το καρότο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε με το πράσο και το σέλερι. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη φρέσκια ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Επαναφέρουμε το αρνί στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 120°-130°C μέχρι να μαλακώσει αρκετά το αρνί. (Αν θέλουμε μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί για το ψήσιμο στον φούρνο). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο προσεκτικά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανεβάζουμε τη  θερμοκρασία στους 160°C. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Προσθέτουμε υγρασία αν χρειάζεται.

Για το αρνί γιουβέτσι

  • 400 γρ. κριθαράκι, άβραστο
  • 700 γρ. αρνί
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. πράσο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα πελτές
  • 80 γρ. κόκκινο κρασί
  • 280 γρ. ντομάτες, σε χοντρά καρέ
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 1 γρ. μπαχάρι

Για το αρνί γιουβέτσι

Αλατίζουμε το αρνί και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει πολύ έντονο χρώμα (αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, ίσως χρειαστεί να τη χαμηλώσουμε). Αποσύρουμε το αρνί σε ένα σκεύος.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το καρότο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε με το πράσο και το σέλερι. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη φρέσκια ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Επαναφέρουμε το αρνί στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 120°-130°C μέχρι να μαλακώσει αρκετά το αρνί. (Αν θέλουμε μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί για το ψήσιμο στον φούρνο). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο προσεκτικά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανεβάζουμε τη  θερμοκρασία στους 160°C. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Προσθέτουμε υγρασία αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner