Κοτόσουπα αυγολέμονο παραδοσιακή Κοτόσουπα αυγολέμονο παραδοσιακή

Κοτόσουπα αυγολέμονο παραδοσιακή

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (99 votes)

INGREDIENTS

Για την κοτόσουπα αυγολέμονο

  • 1.500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κιλά νερό
  • 1 δάφνη
  • 6 γρ. θυμάρι
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 120 γρ.  κρόκοι αυγού, περίπου 6 κρόκοι
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

Για την κοτόσουπα αυγολέμονο

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στη φωτιά σε κατσαρόλα με το νερό. Ξαφρίζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει επί 30 λεπτά περίπου προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα κρεμμύδια και τα καρότα, το θυμάρι και τη δάφνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε χωριστά από το κοτόπουλο. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στη φωτιά και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, τ΄ ανακατεύουμε στην αρχή, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις βράσει το ρύζι, ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με νερό και προσθέτουμε στην σούπα. Φέρνουμε σε βρασμό και αν είμαστε ικανοποιημένοι με την πυκνότητα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αν όχι, προσθέτουμε ακόμη λίγο κορν φλάουρ. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.  Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα ώστε να σπάσουν. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα από τον ζωμό και ρίχνουμε με αργή ροή στους κρόκους ενώ παράλληλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού ρίξουμε αρκετή ποσότητα ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι να πήξει λίγο ακόμη η σούπα από τους κρόκους. Προσθέτουμε το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Για την κοτόσουπα αυγολέμονο

  • 1.500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. καρότο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κιλά νερό
  • 1 δάφνη
  • 6 γρ. θυμάρι
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 120 γρ.  κρόκοι αυγού, περίπου 6 κρόκοι
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κοτόσουπα αυγολέμονο

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στη φωτιά σε κατσαρόλα με το νερό. Ξαφρίζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει επί 30 λεπτά περίπου προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα κρεμμύδια και τα καρότα, το θυμάρι και τη δάφνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε χωριστά από το κοτόπουλο. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στη φωτιά και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, τ΄ ανακατεύουμε στην αρχή, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις βράσει το ρύζι, ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με νερό και προσθέτουμε στην σούπα. Φέρνουμε σε βρασμό και αν είμαστε ικανοποιημένοι με την πυκνότητα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αν όχι, προσθέτουμε ακόμη λίγο κορν φλάουρ. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.  Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα ώστε να σπάσουν. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα από τον ζωμό και ρίχνουμε με αργή ροή στους κρόκους ενώ παράλληλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού ρίξουμε αρκετή ποσότητα ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι να πήξει λίγο ακόμη η σούπα από τους κρόκους. Προσθέτουμε το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner