Μελιτζάνες σαγανάκι Μελιτζάνες σαγανάκι

Μελιτζάνες σαγανάκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (47 votes)

INGREDIENTS

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

  • 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

  • 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner