Φέτα ψητή με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ψητό σκόρδο και βασιλικό Φέτα ψητή με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ψητό σκόρδο και βασιλικό

Φέτα ψητή με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ψητό σκόρδο και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 200 γρ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, σε φέτες πάχους 2εκ.
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 30 γρ. ντοματίνια, ψητά
  • 15 γρ. ελαιόλαδο από το μαγείρεμα του σκόρδου
  • 10 γρ. σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. βασιλικός, φύλλα,  χοντροκομμένα
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο, ψημένο

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Για τo σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο

  • 80 γρ. σκόρδο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει στον φούρνο ή σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος 24 εκ. ρίχνουμε την πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετούμε από πάνω τη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια προσέχοντας να μην ακουμπάνε πάνω στα κομμάτια της φέτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να μαλακώσει η φέτα και να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού και μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με το ψημένο ψωμί.

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Αλέθουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα πολυκοπτικό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τo σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο

Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα σκόρδα. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα εξωτερικά. Σουρώνουμε και κρατάμε ξεχωριστά το μαγειρεμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο από το μαγείρεμα.

Για το πιάτο

  • 200 γρ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, σε φέτες πάχους 2εκ.
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 30 γρ. ντοματίνια, ψητά
  • 15 γρ. ελαιόλαδο από το μαγείρεμα του σκόρδου
  • 10 γρ. σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. βασιλικός, φύλλα,  χοντροκομμένα
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο, ψημένο

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Για τo σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο

  • 80 γρ. σκόρδο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει στον φούρνο ή σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος 24 εκ. ρίχνουμε την πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετούμε από πάνω τη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια προσέχοντας να μην ακουμπάνε πάνω στα κομμάτια της φέτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να μαλακώσει η φέτα και να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού και μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με το ψημένο ψωμί.

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Αλέθουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα πολυκοπτικό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τo σκόρδο σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο

Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα σκόρδα. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα εξωτερικά. Σουρώνουμε και κρατάμε ξεχωριστά το μαγειρεμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο από το μαγείρεμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner