Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά

ΓΙΑ 200 ΓΡ. ΚΡΕΑΣ 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (82 votes)

INGREDIENTS

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ
  • 270 γρ. νερό
  • 55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 0.5 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 γρ. κανέλα ξύλο
  • 0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 40 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 8 γρ. Worchester sauce
  • 5 γρ. μέλι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα, το φρέσκο κρεμμύδι, τη Worchester sauce και το μέλι .

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την ένταση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες για περίπου 2 ώρες. Σε αυτό το σημείο το νερό θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί και να υπάρχει μικρή υγρασία μέσα στο σκεύος.

Αφαιρούμε τα ολόκληρα μπαχαρικά από την κατσαρόλα.

Δυναμώνουμε σε μέτρια ένταση και με μία κουτάλα σπάμε σε ίνες το χοιρινό ανακατεύοντας.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει η πάπρικα και να ενσωματωθεί καλά το μέλι σε όλο το μείγμα για περίπου 2 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Tip:

*Στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωτιά και να καραμελώσουμε το χοιρινό σύμφωνα με το γούστο μας.

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ
  • 270 γρ. νερό
  • 55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 0.5 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 γρ. κανέλα ξύλο
  • 0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
  • 3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 40 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 8 γρ. Worchester sauce
  • 5 γρ. μέλι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα, το φρέσκο κρεμμύδι, τη Worchester sauce και το μέλι .

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την ένταση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες για περίπου 2 ώρες. Σε αυτό το σημείο το νερό θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί και να υπάρχει μικρή υγρασία μέσα στο σκεύος.

Αφαιρούμε τα ολόκληρα μπαχαρικά από την κατσαρόλα.

Δυναμώνουμε σε μέτρια ένταση και με μία κουτάλα σπάμε σε ίνες το χοιρινό ανακατεύοντας.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει η πάπρικα και να ενσωματωθεί καλά το μέλι σε όλο το μείγμα για περίπου 2 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Tip:

*Στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωτιά και να καραμελώσουμε το χοιρινό σύμφωνα με το γούστο μας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner