Σαγανάκι κεφαλοτύρι με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης - Θοδωρής Παπανικολάου Σαγανάκι κεφαλοτύρι με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης - Θοδωρής Παπανικολάου

Σαγανάκι κεφαλοτύρι με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης - Θοδωρής Παπανικολάου

Για 4 μερίδες 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (7 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • κεφαλοτύρι σαγανάκι
  • μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
  • baby ρόκα

 

Για το σαγανάκι

  • 600 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • αλεύρι
  • ασπράδι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

  • 150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 180 γρ. γλυκόζη
  • 360 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. γαρίφαλο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο, σερβίρουμε μια ποσότητα από τη μαρμελάδα, στήνουμε από πάνω τα κομμάτια από το σαγανάκι,  λίγη μαρμελάδα ακόμη και τέλος βάζουμε μερικά φύλλα baby ρόκας.

Για το σαγανάκι

Πανάρουμε το κεφαλοτύρι  περνώντας το με τη σειρά από το αλεύρι, το ασπράδι και το ψωμί.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το παναρισμένο κεφαλοτύρι και τηγανίζουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα 1΄ λεπτό περίπου τη κάθε πλευρά.
 

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε το σιρόπι για 2΄λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να έχουμε τη σύσταση μαρμελάδας.

Για το πιάτο

  • κεφαλοτύρι σαγανάκι
  • μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
  • baby ρόκα

 

Για το σαγανάκι

  • 600 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • αλεύρι
  • ασπράδι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

  • 150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 180 γρ. γλυκόζη
  • 360 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. γαρίφαλο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο, σερβίρουμε μια ποσότητα από τη μαρμελάδα, στήνουμε από πάνω τα κομμάτια από το σαγανάκι,  λίγη μαρμελάδα ακόμη και τέλος βάζουμε μερικά φύλλα baby ρόκας.

Για το σαγανάκι

Πανάρουμε το κεφαλοτύρι  περνώντας το με τη σειρά από το αλεύρι, το ασπράδι και το ψωμί.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το παναρισμένο κεφαλοτύρι και τηγανίζουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα 1΄ λεπτό περίπου τη κάθε πλευρά.
 

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε το σιρόπι για 2΄λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να έχουμε τη σύσταση μαρμελάδας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner